Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe przekąski na ciepło

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 szt
ciasto francuskie 1 szt
majonez do smaku
ogórek konserwowy 3 szt
jajko
papryka marynowana 1/2 słoika
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe przekąski na ciepło

Ciasto francuskie (np. z Lidla) rozwijamy i dzielimy na 12 części (3x4). Parówki dzielimy na połowę(ze skosa), ogórki na ćwiartki wzdłuż, paprykę na podłużne paski.
Na każdy kawałej ciasta dajemy małą łyżeczkę majonezu, następnie plaster żółtego sera, układamy parówkę na skos(po przekątnych ciasta), obok pasek papryki i ogórek. Całość zwijamy sklejając ciasto.
Gotowe przekąski możemy posmarować roztrzepanym jajkiem. Wkłądamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 10-15 minut.
Podajemy z czerwonym barszczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 03.02.2013 23:05
uwielbiam każdy przepis z parówką w środku :) Też tak gotuję i jest to jeden z najsmaczniejszych pomysłów na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak