Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet rybny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
jajko
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet rybny

SKŁADNIKI: 45 dag ugotowanej ryby, 2 łyżki margaryny, 2 łyżki mąki, 1 szklanka mleka, 1 łyżeczka posiekanego tymianku i selera, pół łyżeczki soku z limonki, 2 żółtka, 2 białka.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę podzielić na małe kawałki. Rozpuścić margarynę, dodać mąkę. Wymieszać, wlać mleko i gotować sos do zgęstnienia. Rybę wymieszać z posiekanym tymiankiem i selerem oraz sokiem z limonki. Dodać do sosu żółtka. Wymieszać. Ubić białka i delikatnie wymieszać z resztą składników. Masę przełożyć na natłuszczonego naczynia do zapiekania. Piec ok. 25 - 30 minut w temperaturze 210 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 20.07.2011 11:14
Nietypowy pomysł.Bardzo oryginalnie-podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak