Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka selerowo-jabłkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodygi
roszponka 1 garść
pomarańcza 1 sztuka
olej arachidowy 1 łyżka
miód 1 łyżka
musztarda ziarnista 1 łyżka
sól szczypta
orzechy włoskie 1 sztuka
żurawina
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowo-jabłkowa

Suszoną żurawinę zalać przegotowaną wodą, tak żeby ja przykryła i odstawić na pół godziny.Seler naciowy umyć i pokroić na małe kawałki, posypać odrobiną soli i odstawić na 10 minut.Jabłko umyć i obrać na tarce o dużych oczkach.Pomarańczę obrać ze skórki i pozbawić białej błonki, pokroić i dodać do startego jabłka.Sałatę przebrać, opłukać, porwać na mniejsze kawałki i dodać do owoców.
Do selera dodać miód, olej, musztardę i dokładnie wymieszać. Dodać odcedzoną żurawinę, pokrojone orzechy i masę owocowo-sałatkową, delikatnie wymieszać.Można dodać 2 łyżki namoczonych wcześniej owsianych płatków górskich.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.09.2013 10:44
dobry pomysł na wegetariańską sałatkę:-)
Margo1 13.08.2013 19:04
ciekawy pomysł
Magda24 03.02.2013 18:19
ile w tym zdrowia - pycha :)
gosia56 03.02.2013 17:14
pycha
adelajda 03.02.2013 16:57
super prezentacja !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak