Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos imbirowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir
ocet winny
pikle

Przepis i sposób przygotowania na: Sos imbirowy

SKŁADNIKI: 2 łyżki octu winnego, 2 łyżki drobno posiekanej cebuli, 6 dag cukru, 1 łyżka mąki kukurydzianej wymieszanej z odrobiną wody, 1 łyżka sosu sojowego, 3 dag świeżo startego imbiru, 125 ml wody, 4 plasterki pikli.

SPOSÓB WYKONANIA: Wszystkie składniki za wyjątkiem mąki włożyć do rondelka i gotować przez 5 minut. Dodać mąkę i gotować na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 06.10.2011 10:45
dobre
Jolanta40 07.04.2011 09:37
fajne
Karolina92 16.11.2010 10:04
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak