Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 3 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kapusta kiszona 30 dag
kostka rosołowa 1 szt
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na żeberkach

Żeberka wkładamy do garnka zalewamy 3 litrami wody i dodajemy kucharek, liśćie laurowy, ziele angielskie, obraną marchewkę i pietruszkę, gotujemy wywar 30 minut. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy około 20-25 minut. Jak ziemniaki będą miękkie dodajemy odciśniętą i drobniej posiekaną kapustę. Gotujemy około 30 minut. Na patelni podsmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy mąkę i dodajemy do kapuśniaku - zagotowujemy. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 21.02.2013 20:44
lubię dobry kapuśniaczek zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak