Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POTRAWKA Z INDYKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy 1 kg
ziemniaki 4 sztuki
marchew 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 2 sztuki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: POTRAWKA Z INDYKA

Mięso myjemy,oddzielamy od kości i skóry i kroimy w większą kostkę.
Warzywa obieramy i kroimy w kosteczkę.
Mięso przesmażamy,dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dalej smażymy.
Podlewamy wodą i dodajemy ziemniaki i marchew.Dusimy 15 minut,dodajemy paprykę i dusimy około 20 minut. Przyprawiamy Kucharkiem i koncentratem pomidorowym i gotowe!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzejek malutki 21.03.2013 18:34
indyk to jest to !
Dorota59 17.03.2013 13:39
wygląda smakowicie
pajbek 12.03.2013 20:14
Mięsko super :-)
Alex_M 07.02.2013 13:23
swietna!
Dorian 04.02.2013 08:11
super
Mira85 03.02.2013 13:03
indyk ciekawie podany
Ewelina47 03.02.2013 12:57
pyszna
V_kuchareczka 03.02.2013 12:43
super
SylwiaMagdaSabin 03.02.2013 12:42
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak