Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chutney pomarańczowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4
sos sojowy 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
skórka z pomarańczy 2 łyżki
sok pomarańczowy 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney pomarańczowy

Z pomarańczy wybieramy sam miąższ. Przekładamy do rondelka. Wlewamy sok pomarańczowy. Dodajemy również ocet balsamiczny i sos sojowy. Podgrzewamy kilkanaście minut, aż miąższ częściowo się rozpadnie. Dodajemy skórkę z pomarańczy. A po chwili również dosypujemy suszoną papryczkę chili. Podgrzewamy jeszcze około 15 minut i gotowe. Odstawiamy do ostygnięcia. Podajemy schłodzone. Wspaniale komponuje się ze smażonym drobiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.02.2013 14:15
Od dawna mam ochotę przygotować jakiś chutney, nigdy jeszcze ich nie robiłam :) Pomarańczowy może być naprawdę wyśmienity ;)
Ania67 06.02.2013 18:33
kusząca propozycja
Katarzyna/kate1980 03.02.2013 21:39
świetny przepis
MAR3STA 03.02.2013 19:38
super
Margo1 03.02.2013 18:00
też pyszny
ewelinapac 03.02.2013 13:28
mniam mniam
Konczi 03.02.2013 10:18
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak