Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z warzyw

    1,5 litra
  • fasola szparagowa

    25 dag
  • ziemniaki

    30 dag
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • smalec

    4 dag
  • mąka

    4 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę po umyciu należy obrać z włókien i ugotować w niewielkiej ilości wrzątku (lekko osolonego). Po ugotowaniu należy ja odcedzić i pokroić w kawałki. Ziemniaki należy obrać, następnie umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do wywaru z warzyw i ugotować. Gdy ziemniaki już będą miękkie należy wrzucić do nich fasolkę. Przygotować zasmażkę ze smalcu i mąki i dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym. Całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

21.01.2014 10:57
Super na obiad

Katarzyna/kate1980

31.05.2012 22:14
nigdy nie robiłam takiej muszę spróbować

junox

16.12.2011 09:45
bardzo lubię

pacpaw

25.08.2011 22:37
za rok może zrobię w sezonie

szajba2

16.04.2011 19:24
lubię fasolkę ale nie w zupie

Barbara55

25.02.2011 15:17
dobra zupa

kielcok1

07.02.2011 15:40
lubię fasolkę

rakow2

06.12.2010 14:35
smaczna i zdrowa

Jolanta40

30.11.2010 23:27
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat