Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galantyna z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak duży 1 szt
sól
pieprz
majeranek
papryka mielona
marchewka ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Galantyna z kurczaka

Kurczaka wytybować tzn wyfiletować-Odciąć skrzydła i szyjkę. Starać się , by dziury w skórze były jak najmniejsze.
Następnie bardzo ostrożnie odcinać mięso od kości starać się nie przeciąć skóry.Po dokładnym filetowaniu powinien zostać goły szkielet kurczaka i wielki płat mięsa ze skórą z jednej strony.
Mięso lekko rozbić tłuczkiem, aby nieco wyrównać powierzchnię.
mięso posypać przyprawami.Marchewkę pokrojoną w kosteczkę rozłożyc na mięsie.Tak przygotowane mięso ciasno zrolować i mocno obwiązać dratwą.Całość posypać przyprawami.odstawić w chłodne miejsce na ok 2godz.Po tym czasie wkłożyć galantynę do rękawa do pieczenia wlać do niego 1 szkl wody i piec ok 1,5 godz w temp 200st.Po upieczeniu galantynę dobrze schłodzić i dopiero zdjąć sznurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.09.2013 16:39
pychotka lubie taka
JOANNA16 17.05.2013 15:33
lubię taką
wiola333 22.03.2013 09:57
bardzo smaczny przepis
Luki 02.03.2013 09:21
super bardzo dobrze wygląda
fotoviderek 01.03.2013 09:18
Pyszne danie :)
Wacław 12.02.2013 10:29
oj,pyszna ta kolacyjka !
Kasnaj 07.02.2013 08:40
poproszę kawałeczek :)
teresa18 03.02.2013 15:09
wygląda smacznie
Alex_M 03.02.2013 12:13
swietne!
kriko 03.02.2013 08:44
super wyglada
miroslawa 03.02.2013 05:35
pyszne i pięknie podane
adelajda 02.02.2013 22:38
na pewno smaczny tak zrobiony kurczaczek !
Wiesława1 02.02.2013 22:38
pyszności
paulina2157 02.02.2013 22:30
dawno nie jadłam, ale lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak