Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w muszelkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
makaro duże muszla 1 op
cebula 1 szt.
ser żółty 10 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
suszone zioła 1 łyżeczka
sól 5 dag
olej 3 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w muszelkach

Kroki postępowania

1
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu, cebulę drobno pokroić , usmażyć na oleju z koncentratem pomidorowym, dodać mielone mięso , przyprawić do smaku i poddusić około 10 minut.
Krok 1 - Mięso w muszelkach foto
2
Ugotowane muszle nadziewać mięsem, posypać starym żółtym serem
Krok 2 - Mięso w muszelkach foto
3
Zapiec w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.
Krok 3 - Mięso w muszelkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 20.09.2013 08:40
pyszności!!!!
Katarzyna34 03.02.2013 12:19
Apetyczne
Joannasz3190 02.02.2013 22:35
Świetne i apetyczne :)
ewelinapac 02.02.2013 20:33
napewno bardzo smaczne
gosia56 02.02.2013 20:21
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak