Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z cukinią na mące bezglutenowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode cukinie 3
marchewka 1
czosnek 2 ząbki
jajko 1
jogurt grecki 2 łyzki
Pieprz ziołowy mielony Prymat szczypta
sól szczypta
mąka bezglutenowa
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z cukinią na mące bezglutenowej

Cukinię umyć,odciąć końcówki,zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Marchewkę również umyć,obrać i zetrzeć na mniejszych oczkach,czosnek przecisnąć praską.Warzywa wymieszać w misce,dodać jajko,jogurt oraz tyle mąki jak na zwykłe racuchy.doprawić do smaku sola,papryką i pieprzem ziołowym.
Na patelni rozgrzać olej,na rozgrzany kłaść łyzką ciasto na racuchy,zmażyć na średnim ogniu do czasu aż racuszki zrumienią się łądnie z dwóch stron. Mozna podać z jogurtem lub śmietaną.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak