Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w serowej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka
żółty ser
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w serowej panierce

SKŁADNIKI: ok. 90 dag skrzydełek z kurczaka, 2 łyżki octu winnego lub 30 ml soku z limonki, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki ulubionej przyprawy, 2 rozbełtane jajka, 1 łyżka ostrego sosu, pół szklanki mieszanki mąki i bułki tartej, 1/4 szklanki tartego żółtego sera.

SPOSÓB WYKONANIA: Skrzydełka natrzeć octem. Doprawić solą, pieprzem, ulubioną przyprawią i ostrym sosem. Wymieszać w plastikowej torebce mieszankę mąki z bułką tartą wraz z serem. Skrzydełka maczać w jajkach, a następnie panierować w mieszance w torebce. Kłaść na papierze. Przykryć folią i piec pod przykryciem przez 45 - 60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.03.2011 08:27
ale to apetycznie wygląda
SmacznaPyza 15.11.2010 16:22
ciekawy pomysł, trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak