Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza jęczmienna z sosem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 10 dkg
papryka 1
pieczarka marynowana 1 słoik
kukurydza w puszce
ogórki konserwowe
mięso wieprzowe 1/2 kg
cebule 2
przecier pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kasza jęczmienna z sosem

kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Mięso kroimy w paski i solimy.Cebule kroimy w kostkę i smażymy z mięsem na tłuszczu. Podlewamy wodą.Dodajemy pokrojone pieczarki, kukurydzę oraz pokrojone ogórki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz.Tak przygotowanym sosem polewamy kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak