Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane piersi z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
Bułka tarta klasyczna Prymat
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane piersi z kurczaka

SKŁADNIKI: 3 - 4 piersi z kurczaka, sok z 1 limonki, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka startego czosnku, 1 łodyga selera naciowego, 1 posiekana mała zielona papryka, pół szklanki starego żółtego sera, 1/4 szklanki mleka skondensowanego, 170 g bułki tartej.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso natrzeć sokiem z limonki. Doprawić do smaku. Z reszty składników z wyjątkiem sera przygotować nadzienie. Kłaść je wzdłuż pośrodku piersi. Na wierzchu posypać tartym serem. Złożyć. Związać lub spiąć wykałaczkami. Położyć na papierze do pieczenia i piec 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 01.04.2011 09:02
Podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak