Przepis i sposób przygotowania na: Beziki gruszkowe
Kroki postępowania
Na podpieczone ciasteczka wkładamy dobrą łyżkę gruszki, rozsmarować je trochę na ciasteczku. Na to wkładamy „czapeczkę” z bezy.
mąka pszenna | 2 1/4 szklanki |
cukier | 1 1/2 szklanki |
margaryna | 3/4 kostki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
żółtko jajek | 4 sztuki |
gruszki | 4 sztuki |
woda | 2 szklanki |
cukier wanilinowy | 2 opakowania |
cynamon | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 1/2 owocu |
białko | 6 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: