Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z cebulą

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
cebule 3 średnie
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z cebulą

Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej i mocno obsmażyć mięso z obu stron na brązowo. Posolić, popieprzyć, wlać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem ok. 1 godz. Cebule obrać, pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Całość dusic do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 03.06.2015 12:40
pyszny obiadek
erym 13.01.2014 10:06
latwe danie, ale smakowo super
Ewelina38 02.11.2013 09:24
pyszne jedzonko, zawsze jak robię daję dużo cebuli :)
m1monika 25.10.2013 08:55
mi smakują :-)
Rybciia 25.10.2013 08:39
lubię takie obiadki :-)
jeta72 19.09.2013 11:58
bardzo lubię :-)
Bernadeta1 18.04.2013 09:31
pyszne takie bitki wołowe
Dorian 18.04.2013 07:58
pyszne miesko
Beata23 07.04.2013 12:53
musi być pyszne
Motorek 19.03.2013 09:07
lubię wołowinę
pestka 05.03.2013 12:24
bardzo dobry dodatek do ziemniaczków i surówki
barbara11561 19.02.2013 10:35
świetny obiadek:)
adelajda 19.02.2013 06:29
super obiadek !
smakoszek 17.02.2013 20:44
lubię do mięsa dodawać ebulę
berys18 09.02.2013 12:24
pyszny obiad
Ada-Gaba 05.02.2013 20:00
wyśmienite
cooleczka 03.02.2013 19:55
fajna
alaaa 03.02.2013 19:01
pyszne mięsko i sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak