Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kiełbaskami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty
kiełbaski
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kiełbaskami

SKŁADNIKI: Ciasto: 1 rozbełtane jajko, 1 szklanka mąki, pół szklanki mleka skondensowanego, 1 łyżka cukru, 1 łyżka proszku do pieczenia, pół łyżeczki soli. Reszta: 2 i pół łyżki oleju, 1/4 szklanki startego cheddara, 1/4 szklanki posiekanej drobno czerwonej i zielonej papryki, 1 puszka / słoiczek kiełbasek wienerwurst - wykorzystaliśmy parówki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki ciasta. Na oleju smażyć naleśniki przez 5 minut. Wyłożyć na nie kiełbaski. Przełożyć na drugą stronę i smażyć do zbrązowienia. Naleśniki podawać posypane serem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 10.03.2011 23:10
wyglądają super
BozenA 29.10.2010 19:01
pycha
BozenA 29.10.2010 19:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak