Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bochenek rybny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
papryka
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Bochenek rybny

SKŁADNIKI: 675g ryby, 1 szklanka bułki tartej, 1 starta średnia cebula, 1 mała posiekana słodka papryka, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, pół szklanki mleka skondensowanego lub zwykłego, 1 łyżka margaryny, 2 liście kapusty, 2 jajka ugotowane na twardo.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę natrzeć sokiem z cytryny. Ugotować, usunąć kości i podzielić na bardzo małe kawałki. Wymieszać z połową bułki tartej, mlekiem, papryką. Dokładnie wymieszać. Liśćmi wyłożyć keksówkę. Na liście wyłożyć połowę masy, a na nią jajka. Przykryć resztą masy. Posypać resztą bułki tartej, polać rozpuszczoną margaryną. Piec na złoty kolor czyli ok. 30 - 35 minut w temperaturze ok. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 16.08.2010 00:03
super
Ewa104 05.08.2010 18:31
Rewelacyjny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak