Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki nadziewane szpinakiem i tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka
tuńczyk
szpinak
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki nadziewane szpinakiem i tuńczykiem

SKŁADNIKI: 4 duże zielone papryki, 55 dag ugotowanego szpinaku, 1 mała puszka tuńczyka, pół łyżeczki soli, 1 łyżeczki pieprzu, pół startej cebuli, 5 dag startego żółtego sera

SPOSÓB WYKONANIA: Umyć papryki. Obgotować 3 - 5 minut w gorącej wodzie. Przekroić na połówki. Wymieszać szpinak z tuńczykiem, cebulą, serem. Doprawić solą i pieprzem. Farszem nadziać połówki papryk. Wstawić do naczynia wypełnionego do 2,5 cm wysokości wodą i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 26.02.2012 11:59
świetne danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak