Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 25 dag
ziemniaki 50 dag
boczek wędzony 10 dag
mąka pszenna1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolkę należy opłukać pod wodą i namoczyć, najlepiej na noc w wodzie. Po tym czasie należy fasolkę wraz z wodą przelać do garnka i ugotować. W drugim garnku należy ugotować ziemniaki pokrojone wcześniej w kostkę. Po ugotowaniu należy dodać je do fasoli. Wędzony boczek należy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Skwarki z boczku należy dodać do zupy, a z wytopionego tłuszczu przygotować zasmażkę dodając do niego mąkę. Zasmażkę należy rozprowadzić zupą i połączyć z nią. Całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.03.2014 15:53
smaczna zupka
IKrakowianka 21.11.2012 19:10
super zupa
szajba2 16.04.2011 19:24
lubię tę zupę
Goya 02.03.2011 19:12
mniam
Barbara55 24.02.2011 15:49
konkretna i pożywna
Henryka2 27.01.2011 11:53
Dobra zupka na zimę!
rakow2
rakow2 06.12.2010 14:35
smaczna i zdrowa
katarzynka455 17.10.2010 16:24
lubię taką zupkę
Matik 25.07.2010 22:39
Lubię!
loren83
loren83 25.07.2010 19:14
Uwielbiam i zrobię
pawel007 26.06.2010 23:09
mniam..
Iwusia 16.06.2010 17:09
Pychotka :)
cukiereczek 05.06.2010 07:52
Fasolówka, oj też dawno nie gościła na moim stole.
MAŁGORZATA108 02.06.2010 13:57
Faslówki dawno nie jadłam, chyba się skuszę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak