Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez na całym jajku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 średnie
musztarda pełna łyżeczka
olej 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez na całym jajku

Kroki postępowania

1
Do szerokiego słoika o pojemności ok.500ml wbić całe jajko, dodać musztardę.
Krok 1 - Majonez na całym jajku foto
2
Dolać do słoika olej.
Krok 2 - Majonez na całym jajku foto
3
Włożyć końcówkę miksującą blendera opierając ją na dnie słoika i włączyć najwyższe obroty.
Krok 3 - Majonez na całym jajku foto
4
Miksować, aż powstanie jednolita emulsja - jeśli majonez jest zbyt rzadki, dolać więcej oleju.
Poruszać delikatnie końcówką miksującą w górę i w dół, aby wyrównać konsystencję.
Krok 4 - Majonez na całym jajku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 02.02.2013 14:25
wspaniały majonez i jaki lekki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak