Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony na wywarze rybnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowa ryby 2 szt.
buraki czerwone 2 duże
marchewka 1 szt.
cebula 1 szt.
kwas buraczany 1/4 l.
sól
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony na wywarze rybnym

Kroki postępowania

1
Niecodzienny barszcz czerwony z wywarze z rybich głów. Do garnka wrzucamy rybie głowy, pokrojoną marchewkę, pokrojone buraki czerwone, pokrojoną w ćwiartkę cebulę i dolewamy kwas buraczany.
Krok 1 - barszcz czerwony na wywarze rybnym foto
2
Gotujemy przez około 40 min. następnie przecedzamy wywar i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 2 - barszcz czerwony na wywarze rybnym foto
3
Podajemy z jajkiem na twardo, bądź z ziemniakami. Smacznego!
Krok 3 - barszcz czerwony na wywarze rybnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 17.02.2013 09:20
niezły pomysł
MAR3STA 11.02.2013 19:27
takiego barszczu jeszcze nie robiłam
Wafelek2601 06.02.2013 12:21
Pyszny barszczyk
mela25 05.02.2013 09:30
pyszny barszczyk :)
marianp20 04.02.2013 20:06
pycha
RenataZ-et 02.02.2013 12:11
bardzo fajna propozycja :)
cukiereczek 02.02.2013 10:44
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak