Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka witaminka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 1/2 małej główki
pomidory 2 szt
ogórek 1 szt
żółta papryka 1 szt
mała marchewka 1 szt
czypiorek 1/2 pęczka
natka pietruszki
pieprz
biała rzodkiew 1 szt
jabłko 1 małe
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka witaminka

Kapustę drobno pokroić, rozetrzeć lekko z 1 łyżeczką cukru i solą.Ogórka, pomidora i papryki pokroić w kostkę.Rzodkiew, marchew i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej.Szczypiorek i natkę posiekać.Wszystkie składniki wymieszać.Dodać sok z cytryny lub ocet winny. Doprawić solą i pieprzem.Wlać 2 łyżki oliwy.Jeszcze raz wymieszać. Ja zostawiam na ok. 30 min. dla przegryzienia się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:42
Tylko ją jeść.
Wiesława1 24.03.2012 12:35
super
alaaa 11.01.2012 10:29
witamin moc
SmacznaPyza 03.06.2011 09:50
pyszna i właściwie całoroczna surówka
Kate131 27.05.2011 08:50
samo zdrowie
smakowita 13.05.2011 10:27
super bomba witaminowa
Magdalena80 22.03.2011 23:31
muszę spróbować tej witaminki:)
Marzena40 10.02.2011 10:13
pycha
Dorota71 24.09.2010 07:58
smakowite
rosik93 19.07.2010 23:14
uwielbiam pekinska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak