Przepis i sposób przygotowania na: Steki z polędwicy wołowej z masłem ziołowym,bobem i musem kalafiorowym
Przygotowujemy marynatę. Mieszamy dokładnie ze sobą wszystkie składniki marynaty i doprawiamy do smaku. Steki wycieramy dokładnie papierowym ręcznikiem. Następnie nacieramy je marynatą. Smażymy je na grillu lub patelni z obu stron około 2 - 3 minuty z każdej strony. Oczywiście czas smażenia zależy od rodzaju patelni/grilla i grubości steków.
Do przygotowania dania użyłam mrożonego bobu. Wkładamy go najpierw do letniej wody i obieramy ze skorupek. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy bób z dodatkiem rozmarynu, pieprzu i soli.
Rozmrożonego lub świeżego kalafiora blanszujemy, odcedzamy i miksujemy z masłem, śmietaną 30% i doprawiamy do smaku. Stek podajemy z bobem, musem kalafiorowym, na wierzch można ułożyć masło ziołowe. Życzę smacznego :)