Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
biała część pora 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pomidory w puszce 400 gramów
śmietana 18%
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Do 2 litrów wody włożyć kurczaka, pokrojonego pora, obrane i starte pozostałe warzywa, czosnek oraz przyprawy.

Ugotować prawie do miękkości. Wyjąć warzywa. Pomidory zmiksować, dodać do wywaru i gotować jeszcze chwilę. Zaprawić śmietaną, ewentualnie doprawić do smaku.

Podawać z ugotowanym oddzielnie ryżem lub cienkim makaronem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:43
Dobra zupa.
aleksa123 01.04.2012 11:30
super
msmariusz 01.05.2011 19:03
pychotka
Kate131 21.03.2011 10:23
uwielbiam pomidorową
wedith1 01.08.2010 19:32
Cóż można powiedzieć , pomidorówka jest pyszna !!!! :)
rosik93 19.07.2010 23:14
ładnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak