Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czysta zupa grzybowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw lub kości 1 litr
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 5 dag
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czysta zupa grzybowa

Grzyby należy dokładnie umyć i wymoczyć. Należy wstawić wodę i ugotować w niej grzyby do miękkości, następnie wyjąć je z wywaru i pokroić w paski. Cebulkę można posiekać i podsmażyć na tłuszczu lub przekroić na pół, nadziać na widelec i podpiec przystawiając ją do ognia. Wywar z grzybów i wywar z warzyw lub kości należy połączyć ze sobą dodając pokrojone grzyby i cebulkę. Całość należy zagotować i doprawić do smaku. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.11.2013 22:39
świetny przepis
IKrakowianka 03.06.2013 20:01
bardzo smaczna zupa
ben-ka 28.10.2011 09:24
mało mam grzybków w tym roku a zupka z nich taka pachnąca.....
szajba2 15.04.2011 19:08
zawsze jem tylko czyste zupy
Barbara55 24.02.2011 15:49
zupa czysta bo grzyby dobrze umyte :-)
Babciagramolka 24.01.2011 18:19
Grzybowa w każdej postaci
rakow2
rakow2 05.12.2010 14:43
grzybowa moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak