Czysta zupa grzybowa

Czysta zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z warzyw lub kości

    1 litr
  • cebula

    1 sztuka
  • grzyby suszone

    5 dag
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby należy dokładnie umyć i wymoczyć. Należy wstawić wodę i ugotować w niej grzyby do miękkości, następnie wyjąć je z wywaru i pokroić w paski. Cebulkę można posiekać i podsmażyć na tłuszczu lub przekroić na pół, nadziać na widelec i podpiec przystawiając ją do ognia. Wywar z grzybów i wywar z warzyw lub kości należy połączyć ze sobą dodając pokrojone grzyby i cebulkę. Całość należy zagotować i doprawić do smaku. Posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

12.11.2013 22:39
świetny przepis

IKrakowianka

03.06.2013 20:01
bardzo smaczna zupa

ben-ka

28.10.2011 09:24
mało mam grzybków w tym roku a zupka z nich taka pachnąca.....

szajba2

15.04.2011 19:08
zawsze jem tylko czyste zupy

Barbara55

24.02.2011 15:49
zupa czysta bo grzyby dobrze umyte :-)

Babciagramolka

24.01.2011 18:19
Grzybowa w każdej postaci

rakow2

05.12.2010 14:43
grzybowa moja ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat