Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszcz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

butelka gotowego zakwasu 0,5 litra
białe surowe kiełbasy 2 szt
dobrej cienkiej kiełbasy 10 dag
jajek na twardo 5 szt
kawałek chrzanu w lasce
czosnek 3 ząbki
śmietana
majeranek
ziemniaki
wędzony boczek 20 (nieparzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszcz

Do ok. 2,5l wody włożyć białą kiełbasę, pozostałe wędliny , warzywa w całości i przyprawy.Gotować 15 min. i włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Ugotować do miękkości. Wyjąć wędliny.Wlać zakwas.Wetrzeć chrzan (cienka.ok. 5cm laska lub kawałek)Wsypać ok.1 średniej łyżki majeranku, wcisnąć 1 ząbek czosnku. Zaciągnąc śmietaną. Ugotowane wędliny pokroić i włożyć do zupy.Posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:43
Dobra zupa.
Anna133 25.03.2012 17:33
nie ma to jak barszcz na zakwasie
ela16 23.01.2012 13:31
bardzo lubimy
Grażyna13 03.12.2011 09:29
Bardzo lubię !
caroline1983 06.08.2011 20:47
pyszny zwłaszcza z białą kiełbasą :)
KasiaK90 06.08.2011 10:00
pyszny
wiola28a 01.02.2011 15:48
same pyszności
Smakosz6 04.12.2010 13:46
uwielbiam taki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak