Sposób przygotowania
Schab pokroić na 5 kotletów. Rozbić je cienko, nie przerywając mięsa.Posypać vegetą i pieprzem. Kapustę ugotować na miękko, odcisąć dobrze i wystudzić.Cebulę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na oleju z dodatkiem łyżeczki masła. Dodać starkowane na jarzynowej tarce pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Połączyć z kapustą i dobrze razem przesmażyć.doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Na każdy kotlet nakładać porcję farszu. Zawinąć roladki, panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. Kiedy juz będą rumiane wstawić na 10 min. do dobrze nagrzanego piekarnika, aby \"doszły\". SMACZNEGO!
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
wedith1
Marzena40
bami
Anna169Hosz
gusia1000