Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
bułka czerstwa 1-2 szt
jajko 2 szt
pomidor 3 szt
czosnek 2-3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser do zasmażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
cukinia 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane mielone

Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę. Wbić jajka, doprawić do smaku. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Pomidory i cukinie umyć i pokroić w plastry. Czosnek rozetrzeć ze solą. Plastry cukinii posmarować czosnkiem. Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na każdego położyć plaster cukinii, pomidora i przykryć plastrem żółtego sera. Zapiekać do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.02.2013 16:03
mmmm aż ślinka cieknie, pyszne jedzonko :)
waniliowapanienka 01.02.2013 13:42
Polecam, jadłam podobną kombinację z tym że bez dodatku czosnku. Bardzo smaczne. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak