Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka na boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 30 dag
fasola Jaś 1 szkl
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
por do smaku
seler do smaku
majeranek do smaku
ziemniaki 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka na boczku

Fasolę Jaś moczymy w zimnej wodzie najlepiej na noc. Do garnka wlewamy 3 litry wody wylewamy fasolę wraz z wodą w której moczyliśmy ją, dodajemy liś laurowy, ziele angielskie, majeranek, kucharek i kostkę rosołową. Gotujemy około 1 godziny. Następnie dodajemy obraną marchewkę, pietruszkę, pora i selera oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Kroimy również w kostkę boczek i dodajemy do zupy. Gotujemy do mięękości warzyw. Na koniec dodajemy rozrobiną z torebki zupę grochową w zimnej wodzie i gotujemy zupę przez około 10 minut. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.04.2013 20:12
bardzo apetyczne
Botwinka 02.03.2013 20:31
grochówy to ja dawno nie jadłam
PIOTR11 01.02.2013 13:43
taka zupa to smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak