paluszki ziemniaczane

paluszki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczna

    2 łyżki
  • jaja

    2
  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obrać,opłukać,ugotować i zmielić.dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną,jajo,sól,wyrobić ciasto,posypując lekko mąką,aby nie lepiło się do rąk.utoczyć z ciasta wałek,odrywać z niego małe kawałki i formować z nich krótkie wałeczki.obtoczyć je w rozkłóconym jaju i bułce tartej.usmażyć we wrzącym oleju jak frytki.podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

26.07.2012 18:17
fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat