Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczna 2 łyżki
jaja 2
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki ziemniaczane

ziemniaki obrać,opłukać,ugotować i zmielić.dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną,jajo,sól,wyrobić ciasto,posypując lekko mąką,aby nie lepiło się do rąk.utoczyć z ciasta wałek,odrywać z niego małe kawałki i formować z nich krótkie wałeczki.obtoczyć je w rozkłóconym jaju i bułce tartej.usmażyć we wrzącym oleju jak frytki.podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 26.07.2012 18:17
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak