Picado De Zanahoria

Picado De Zanahoria

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortille

  • mielona wołowina

  • pomidory

  • marchewka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: pół szklanki oliwy z oliwek, 12 pszennych tortilli, 1 posiekana mała cebula, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 posiekana mała czerwona papryka, 45 dag mielonej wołowiny, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki pieprzu, 2 łyżki octu winnego, pół łyżeczki soli, 2 starte średnie marchewki. Sos: 2 szklanki posiekanych pomidorów, 1 mała posiekana cebula, pół łyżeczki oregano, 1/4 łyżeczki soli.

SPOSÓB WYKONANIA: Na rozgrzanej oliwie usmażyć na brązowo tortille. Osuszyć na papierze kuchennym. Zostawić jedną łyżkę oliwy i na niej smażyć cebulę, czosnek i paprykę przez 2 minuty. Dodać wołowinę i smażyć 5 minut. Doprawić tymiankiem, solą, pieprzem i octem. Smażyć kolejne 2 minuty. Na dwóch łyżkach oliwy smażyć marchewki przez 3 minuty. Zdjąć z ognia. Wymieszać składniki sosu i gotować je przez 5 minut. Zmiksować na gładki sos. Na usmażone tortille nakładać 2 łyżeczki sosu. Na sos kłaść 2 łyżki masy mięsnej. Na wierzch położyć łyżkę marchewki i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

06.09.2011 12:04
Świetny pomysł.Można wykombinować podobne danie używając zamiast tortilli omletów.

Barbara40

11.08.2011 17:37
Bardzo ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat