Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Picado De Zanahoria

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortille
mielona wołowina
pomidory
marchewka

Przepis i sposób przygotowania na: Picado De Zanahoria

SKŁADNIKI: pół szklanki oliwy z oliwek, 12 pszennych tortilli, 1 posiekana mała cebula, 1 posiekany ząbek czosnku, 1 posiekana mała czerwona papryka, 45 dag mielonej wołowiny, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki pieprzu, 2 łyżki octu winnego, pół łyżeczki soli, 2 starte średnie marchewki. Sos: 2 szklanki posiekanych pomidorów, 1 mała posiekana cebula, pół łyżeczki oregano, 1/4 łyżeczki soli.

SPOSÓB WYKONANIA: Na rozgrzanej oliwie usmażyć na brązowo tortille. Osuszyć na papierze kuchennym. Zostawić jedną łyżkę oliwy i na niej smażyć cebulę, czosnek i paprykę przez 2 minuty. Dodać wołowinę i smażyć 5 minut. Doprawić tymiankiem, solą, pieprzem i octem. Smażyć kolejne 2 minuty. Na dwóch łyżkach oliwy smażyć marchewki przez 3 minuty. Zdjąć z ognia. Wymieszać składniki sosu i gotować je przez 5 minut. Zmiksować na gładki sos. Na usmażone tortille nakładać 2 łyżeczki sosu. Na sos kłaść 2 łyżki masy mięsnej. Na wierzch położyć łyżkę marchewki i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 06.09.2011 12:04
Świetny pomysł.Można wykombinować podobne danie używając zamiast tortilli omletów.
Barbara40 11.08.2011 17:37
Bardzo ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak