Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 50 dag
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 100 ml
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulkę należy obrać z łupinek i bardzo drobno posiekać. Na patelni
należy rozpuścić masło i zarumienić na nim cebulkę, gdy już będzie złota należy przełożyć ją do wrzącego wywaru i całość gotować do 15 minut. Pod koniec gotowania należy wlać wino i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.09.2013 21:20
Lubię zupę cebulową
IKrakowianka 26.02.2013 00:20
super zupa
Emiliozo 24.07.2011 22:41
świetny przepis
novita26 21.05.2011 11:08
mniam mniam
RenataZ-et 23.04.2011 15:07
musi super smakować :)
szajba2 15.04.2011 19:09
chętnie spróbuję
Magdalena80 06.03.2011 22:45
spróbuję
Barbara55 24.02.2011 15:49
bardzo fajna zupa
kielcok1 06.02.2011 13:39
zaryzykowałbym spróbowanie
Goya 23.12.2010 22:19
spróbuję
rakow2
rakow2 05.12.2010 14:43
dobra zupa
Iwusia 01.11.2010 00:06
Cebulowa z winem ... mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak