Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z klopsikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina
mięta
bulion wołowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z klopsikami

SKŁADNIKI: Kulki mięsne: 45 dag mielonej wołowiny, 12 posiekanych listków mięty, 1/4 szklanki posiekanej kolendry, 1 posiekana mała cebula, 1 posiekany mały pomidor, pół łyżeczki soli, 1 łyżeczki pieprzu. Zupa: 4 szklanki bulionu wołowego, 1 średnia pokrojona w paski papryczka Chayote - użyliśmy chili, 1 duża pokrojona w paski marchewka, 1 posiekany mały por, pół szklanki posiekanej kapusty, pół szklanki makaronu muszelki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki kulek. Zagotować bulion, dodać warzywa i kulki. Posypać makaronem. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Podawać z tortillami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.11.2010 17:24
Oj, bardzo lubię taką zupę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak