Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarką w środku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miso wieprzowe 70 dag
cebula 1
czosnek ząbki 3
jajko 2
przyprawy
Bułka tarta klasyczna Prymat
smalec 0,5 kostki
pieczarki 10-15 sztuk
chleb czerstwy 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarką w środku

Kroki postępowania

1
Mięso wieprzowe mielimy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Mielone z pieczarką w środku foto
2
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa, wbijamy również jajka i dodajemy wymoczony w wodzie i odciśnięty chleb (u mnie nie wyrzuca się nadmiaru chleba a suszy na kaloryferze - później do kotletów lub na przemiał na panierkę jak znalazł). Dodajemy sól, pieprz, jarzynkę, nieco ziół prowansalskich lub majeranku i mieszamy. Bierzemy po garstce mięsa, rozpłaszczamy na ręce i układamy na środku pieczarkę (pieczarki wcześniej odsączamy z zalewy) i obtaczamy ją w mięsie
Krok 2 - Mielone z pieczarką w środku foto
3
Uformowane kotleciki obtaczamy w tartej bułce i układamy na blaszce. Dodajemy smalec i kotleciki pieczemy ok, 40 minut w temp. 180*. tak przygotowane kotleciki podajemy na ciepło do obiadu, ale smaczne również do kanapek
Krok 3 - Mielone z pieczarką w środku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 03.02.2014 14:58
ciekawy pomysł
paula99926 10.02.2013 22:29
lubię takie :)
Beatris 01.02.2013 10:36
Lubię kotleciki nadziane pieczarkami.
ewka1978 01.02.2013 07:50
fajny pomysł
fotoviderek 01.02.2013 07:22
Lubie mielone z "niespodzianką" w środku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak