Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet ze szpinakiem pod białą pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
szpinak mrożony 1 opakowanie
feta 1 opakowanie
śmietana 18 proc 150 gram
oliwki czarne do smaku
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet ze szpinakiem pod białą pierzynką

Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy posiekany drobno czosnek, solimy delikatnie. Filet z kurczaka kroimy wzdłuż na mniejsze porcje,doprawiamy kucharkiem. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę przygotowanego szpinaku,następnie kawałki kurczaka i przykrywamy pozostałym szpinakiem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Po tym czasie dodajemy pokruszoną fetę i pokrojone w plasterki czarne oliwki. Całość zapiekamy jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela5 06.02.2013 08:48
pycha!!!
IlonaAlbertos 01.02.2013 17:08
Wygląda wspaniale. Takie dania bardzo lubię.
Bernadeta1 01.02.2013 13:32
bardzo smaczne
miroslawa 01.02.2013 05:28
smaczne
Monika-twin 01.02.2013 05:22
wygląda pysznie
jasiek 01.02.2013 01:14
ciekawa ta pierzynka
Kasnaj 01.02.2013 00:32
:) kocham fetę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak