Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe śniadanie z migdałowymi chmurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
ekstrakt wanilii 1 łyżeczka
jaja 3 szt.
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier migdałowy 1 opakowanie
ryż 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe śniadanie z migdałowymi chmurkami

Ryż gotujemy .
Mleko wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem waniliowa ,ekstraktem wanilii i cukrem z prawdziwa wanilią .
W międzyczasie ubijamy piane z białek z cukrem migdałowym .
Żółtka dodajemy do ugotowanego mleka uważając aby się nie ścięły .
Zupę łączymy z ryżem i ponownie grzejemy na wolnym ogniu uważając aby nie zagotować .Układamy łyżką chmurki z białek i po kilku sekundach gotowa zupę wlewamy do miseczek .Zupę można spożywać na ciepło lub zimno .
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 01.02.2013 02:41
Po takim śniadanku będzie trudno wyjść z domu:)Najlepiej zostać i kontynuować takie doznania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak