Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w słoiki.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1-2 kg
cukier ok 2 łyżki
ocet ok 4 łyżki
sól ok 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w słoiki.

Kroki postępowania

1
Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i piec ok 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 1 - Buraczki w słoiki. foto
2
Następnie wystudzić, obrać.
Krok 2 - Buraczki w słoiki. foto
3
Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 3 - Buraczki w słoiki. foto
4
Przyprawić solą, cukrem i octem do smaku. Jeżeli za mało octu to dać więcej, tak samo z cukrem i solą. Trzeba próbować i doprawiać pod siebie.
Krok 4 - Buraczki w słoiki. foto
5
Włożyć w słoiki i pasteryzować 30 minut.
Krok 5 - Buraczki w słoiki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak