Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carne Achorizada

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortille
mielona wołowina
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Carne Achorizada

SKŁADNIKI: 45 dag mielonej wołowiny, pół łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka octu winnego, 2 łyżki oleju, pół łyżeczki achiote - użyliśmy słodkiej papryki, 3 posiekane ząbki czosnku, 1 mała posiekana cebula, 1 mała posiekana czerwona papryka, 1 łyżka posiekanej kolendry.

SPOSÓB WYKONANIA: Mięso wymieszać z solą, pieprzem i octem. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć wołowinę na złoty kolor. Dodać achiote, czosnek, cebulę, paprykę i kolendrę. Smażyć 5 minut lub do momentu odparowania płynów. Podawać z tortillami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 14.05.2011 11:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak