Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki rybne w zupie kokosowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
bulion
mleczko kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki rybne w zupie kokosowej

SKŁADNIKI: 6 kromek suchego pieczywa, 75 dag filetów rybnych, 2 jajka, 1 - 2 drobno posiekany ząbków czosnku, pół łyżeczki drobno tartego imbiru, po pół łyżeczki mielonej kolendry, kuminu i chili, łyżeczka oregano, sól, pieprz. Zupa: 4 szklanki bulionu z kurczaka, 1 - 2 szklanki mleczka kokosowego, pasta achiote - dodaliśmy słodką paprykę, 2 łyżki oleju.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety i chleb bardzo drobno posiekać. Dodać jajka i przyprawy. Starannie wymieszać. Z masy formować kulki i usmażyć na złoty kolor. Zagotować zupę. Pogotować kilka minut. Podawać z kulkami rybnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 06.10.2010 15:25
pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak