Wątróbka po hondurasku

Wątróbka po hondurasku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

  • orzechy nerkowca

  • papryka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 mała posiekana cebula, pół posiekanej zielonej papryki, 1 łyżka octu winnego, pół łyżeczki ostrego sosu, 45 dag wątróbki pokrojonej na mniejsze kawałki, 2 łyżki masła lub margaryny, 1 łyżka okruszków chleba, 3/4 szklanki posiekanych orzechów nerkowca, pół szklanki wody, ugotowany ryż - zjedliśmy z makaronem.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać wątróbkę z cebulą, papryką, octem winnym i ostrym sosem. Odstawić na 15 minut. Rozpuścić masło. Dodać masę wątróbkową, okruszki, orzechy i wodę. Przykryć i gotować 20 minut. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

12.10.2011 08:45
Nietypowo,ale zapowiada się bardzo apetycznie.I zdjęcie profeska.

noculos

24.07.2010 11:39
Ciekawy przepis, inna watróbka niz ta którą zazwyczaj robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat