Ryba z czosnkiem

Ryba z czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 75 dag filetów z białej ryby, pół szklanki mąki, 3 - 4 łyżki oliwy, drobno posiekany czosnek, sól, pieprz, natka pietruszki, papryka, kawałki limonek.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę panierować w mące. Smażyć na rozgrzanej oliwie na średnim ogniu przez 3 - 4 minuty. Odwrócić i posypać posiekanym czosnkiem. Smażyć kolejne 3 - 4 minuty. Następnie szybko odwrócić jeszcze raz aby chwilę podsmażyć powierzchnię z czosnkiem. Osuszyć na papierowym ręczniku. Oprószyć natką, papryką, solą i pieprzem. Podawać z sałatką, tortillami, ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bernadetta2

09.03.2012 14:57
ciekawe

Jolanta40

21.02.2011 09:04
ale pyszne danie

buksiak12

27.08.2010 12:18
super sprawa

Dorota71

27.08.2010 11:23
ciekawe jak smakuje

Emilia22

27.08.2010 10:47
fajny przepis

agata1722

29.07.2010 14:56
super sprawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat