Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z czosnkiem

SKŁADNIKI: 75 dag filetów z białej ryby, pół szklanki mąki, 3 - 4 łyżki oliwy, drobno posiekany czosnek, sól, pieprz, natka pietruszki, papryka, kawałki limonek.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę panierować w mące. Smażyć na rozgrzanej oliwie na średnim ogniu przez 3 - 4 minuty. Odwrócić i posypać posiekanym czosnkiem. Smażyć kolejne 3 - 4 minuty. Następnie szybko odwrócić jeszcze raz aby chwilę podsmażyć powierzchnię z czosnkiem. Osuszyć na papierowym ręczniku. Oprószyć natką, papryką, solą i pieprzem. Podawać z sałatką, tortillami, ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 09.03.2012 14:57
ciekawe
Jolanta40 21.02.2011 09:04
ale pyszne danie
buksiak12 27.08.2010 12:18
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:23
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:47
fajny przepis
agata1722
agata1722 29.07.2010 14:56
super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak