Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cebula 1 szt
koperek 1 pęczek
bulion warzywny 3/4 szklanki
oliwa 2-3 łyżki
śmietana 3-4 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie koperkowym

Jajka gotujemy na twardo. W rondlu rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę uważając by się nie zrumieniła. Gdy zmięknie dolać bulion, podgotować a następnie zmiksować na gładko. Dodać posiekany drobno koperek a następnie śmietanę podpitą mąką na gładko bardzo energetycznie mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Obrane jajka przekroić na pół i podawać z ziemniakami obficie polanymi sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.01.2013 12:56
Mam dzisiaj ochotę na taki obiad :)
marcia7 31.01.2013 11:31
lubię taki tani obiad:)
dodi 31.01.2013 10:56
super
Bogumiła
Bogumiła 31.01.2013 10:51
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak