Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe frykadelki z serkiem ołomunieckim

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
czarny pieprz 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
białko 1 sztuka
ser 4 ołomunieckie "batoniki"

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe frykadelki z serkiem ołomunieckim

Mięso mielimy na grubym sicie, a następnie wyrabiamy na gładką masę z łyżką wody, dwiema łyżkami tartej bułki, białkiem i przyprawami. Masę dzielimy na cztery części. Bierzemy jedną część mięsnej masy i formujemy z niej placek. Na środku układamy batonik sera, zawijamy brzegi i formujemy frykadelkę. Tak samo postępujemy pozostałymi częściami masy. Frykadelki obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na niezbyt silnym ogniu przez 10 – 12 minut. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.04.2014 17:24
Smakowite danie :)
Sarenka 27.08.2013 21:08
Wysmażone idealnie :)
bietka 08.05.2013 14:29
ciekawy dodatek te serki ołomunieckie
Neetka90 11.03.2013 12:01
super pomysł
aginaa 10.02.2013 18:12
wspaniałe
Katarzyna/kate1980 09.02.2013 21:56
fajniutkie
kupiska 31.01.2013 14:44
ciekawa nazwa:)
Magula 31.01.2013 12:38
fajne
Kuchareczka2 31.01.2013 12:02
uwielbiam
Botwinka 31.01.2013 10:46
świetne
Rafał10 31.01.2013 09:23
z serkiem ołomunieckim musi być rewelacyjne :)
Lemon 31.01.2013 09:12
pycha
gosia1988 31.01.2013 09:09
świetne, ale bym zjadła porcję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak