Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
wędzona makrela 1 sztuka
majonez 3 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Kroki postępowania

1
Makrelę pozbawić ości oraz skóry. Zmienić w maszynce do mięsa.
Krok 1 - Jajka faszerowane wędzoną makrelą foto
2
Jajka ugotować na twardo, przeciąż wzdłuż, wyjąć żółtka. Żółtka zmielić w maszynce do mięsa. Dodać do ryby.
Krok 2 - Jajka faszerowane wędzoną makrelą foto
3
Dodać majonez, posiekany szczypiorek oraz do smaku sól, pieprz i kucharek. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Jajka faszerowane wędzoną makrelą foto
4
Powstałym farszem wypełnić białka jaj.
Krok 4 - Jajka faszerowane wędzoną makrelą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 24.11.2013 10:29
smaczne jajeczka
IlonaAlbertos 05.03.2013 00:21
Apetycznie się prezentują.
mirosława4 22.02.2013 14:46
smaczne
ben-ka 09.02.2013 10:15
tak jajek jeszcze nie faszerowałam.
caralajna 01.02.2013 08:12
ciekawy pomysł
Beatris 31.01.2013 10:12
Z chęcią zjadłabym takie jajeczka na kolację.
Krystyna32 31.01.2013 06:46
pycha
Granita 31.01.2013 04:10
uwielbiam makrelę,ale zawsze przy konstruowaniu dań z jej udziałem mam traumę-że a nóż nakarmię jakąś niebezpieczną ością, bo ją przeoczyłam
Zdzisław 31.01.2013 00:44
ale dobre
zielonamorelka 30.01.2013 22:38
mmm uwielbiam jajka,uwielbiam makrelę,czuję że szykuje się przysmak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak