Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w sosie miodowo-pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 75 dag
czosnek 3 ząbki
ketchup 1/4 szklanki
miód 2 łyżki
cebula 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
koncentrat pomidotowy 1,5 łyzeczki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w sosie miodowo-pomidorowym

łączymy ze sobą miód, ketchup , koncentrat, paprykę ostrą.Mieszamy. Dodajemy posiekaną, wcześniej obraną cebule oraz czosnek. Mieszamy. Dodajemy olej. Ponownie mieszamy.
Następnie ok 1/3 przygotowanej tzw. marynaty wykładamy na naczynie żaroodporne, następnie wykładamy wymoczone żeberka. Polewamy je pozostałą marynatą i odstawiamy na okres ok 2 godzin. Po tym czasie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w temp ok 180 stopni ok 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 30.01.2013 22:30
zaraz wstawie zdjęcie, tylko dorwę się do drugiego komputera:)
PIOTR11 30.01.2013 22:13
pomysłowo zrobione żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak