Grill: Szaszłyk dla wegetarian

Grill: Szaszłyk dla wegetarian

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    20 dag
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • żółta papryka

    1 sztuka
  • cukinie małe

    2 szt
  • ser owczy

    20 dag
  • ocet winny

    3 łyżki
  • oliwa

    6 łyżek
  • miód

    2 łyżki
  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • Grill - przyprawa ziołowa

    0,5 łyżeczki
  • musztarda sarepska

    0,5 łyżki
  • tymianek

    0,5 łyżeczki
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana opłukać, pokroić w plastry, posolić i odstawić na 15 min. Następnie spłukać zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Papryki pokroić na ćwiartki, usunąć pestki i szypułki. Cukinie opłukać i pokroić w plastry. Resztę warzyw i ser pokroić na małe kawałki.

Przygotować marynatę: ocet, miód, musztardę, olej i przyprawy połączyć i wymieszać.

Warzywa i ser nadziać na szpikulce, ułożyć na talerzu lub półmisku, polać marynatą i odstawić do lodówki na 1 godz. Po tym czasie ułożyć na grillu i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Przed podaniem posolić i popieprzyć. Serwować z Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

07.04.2013 08:35
bardzo apetycznie wyglądają

Magula

26.03.2013 13:20
piękne kolorki, aż kusi zjesc

gusia1000

21.03.2013 14:16
To coś dla mnie, pycha.

idealme

18.03.2013 08:39
na grilla w sam raz do karkoweczki :P

kala9287

17.03.2013 23:37
bardzo smaczna

Krakowianka

10.03.2013 09:28
nie można wzroku od nich oderwać takie kolorowe!!!

Anonimowy

09.03.2013 19:43
Piekne - takie kolorowe. Super muszą być pyszne.

noninka77

07.03.2013 15:58
kiedy ten sezon grillowy się zacznie.....super szaszłyki

Karolcia12

27.02.2013 22:53
świetne, będę musiała wypróbować

bietka

31.01.2013 12:42
już się nie mogę doczekać sezonu grillowego :) super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat