Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwasna gęsta śmietana 1 mały kubek
cebula czerwona 1 szt
śledzie w oleju 4-5 (korzenne)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w śmietanie

Filety namoczyć przez 2-3 godziny (jesli chcemy żeby były delikatniejsze możemy je namoczyć w mleku). Cebulę obrać i pokroić w równe plasterki. Przygotować kilka krążków cebuli (zewnętrzne z plasterków), które posłużą nam do spięcia filetów. Reszte drobno posiekać. Każdy filet zwinać w rulonik i nałożyć na niego krążek cebuli. Ułożyć na półmisku, do środka włożyć 1-2 łyżki śmietany, posypać posiekana cebulą oraz pieprzem. Można posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 17.04.2012 19:58
wspaniały pomysł z tymi obrączkami,brawo!!!!!
anemon 07.08.2011 20:31
Bardzo ładnie podane.
Justyna223 17.06.2011 18:57
uwielbiam śledzie
IKrakowianka 19.04.2011 22:00
rewelacja
Mati13 26.02.2011 17:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak